Truth for Health -säätiön rokotehaittojen hoito-opas

Fimean mukaan covid-19-injektioista on raportoitu Suomessa 13.3.2023 mennessä yhteensä 21 039 haittavaikutusta, joista 6 700 on ollut vakavia haittavaikutuksia. Yleisiä haittavaikutuksia ovat olleet mm. kuume, väsymys ja voimattomuus, päänsärky ja huimaus, raaja- ja lihaskivut ja puutuminen, epänormaalit kuukautiset, pahoinvointi ja vatsavaivat, sykkeen nousu ja rytmihäiriöt sekä hengenahdistus. Hermostolliset, tuki- ja liikuntaelimistön, sukupuolielinten sekä ruuansulatuselimistön oireet ovat olleet yleisimpiä haittavaikutuksia lähes jokaisen valmistajan covid-injektioiden osalta.

Koska covid-injektioista haittavaikutuksia saaneiden on ollut vaikea saada apua terveysongelmiinsa, MKR suomensi Truth for Health -säätiön rokotehaittojen hoito-oppaan. Opas perustuu tutkittuun tietoon sekä käytännön kliiniseen kokemukseen covid-injektioiden aiheuttamien haittojen hoidosta. Oppaan on laatinut lääkäri Elizabeth Vliet, sairaanhoitaja- ja lähihoitajakonsultti Nicole Landers sekä erikoisjoukkojen rokotehaittatyöryhmän puheenjohtaja Peter Chambers.

Hoito-oppaan sisältö

Truth for Health -säätiön hoito-oppaasta löydät mm. seuraavia asioita:

 • Tärkeää tietoa rokotteiden aiheuttamien haittojen mekanismeista.
 • Luontaisia ravintolisiä, ravintovalmisteita, terveyttä edistäviä ruoka-aineita ja lääkkeitä mm. hermoston suojelemiseksi, immuunijärjestelmän vahvistamiseksi sekä verihyytymien hoitamiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi.
 • Listan erilaisista testeistä, joita voit pyytää oireittesi syiden selvittämiseksi.
 • Yleisimmät covid-injektioista raportoidut haittavaikutukset.
 • Tietoa hedelmällisyydestä covid-injektioihin liittyen.
 • Tietoa SARS-CoV-2:n vaarallisuudesta sekä covid-injektioiden hyödyistä ja riskeistä.

MKR toivoo kaikille rokotehaittoja saaneille paranemista ja jatkaa uusien hoitomenetelmien seuraamista ja niistä tiedottamista. MKR tarjoaa myös vertaistukea ja apua kaikille covid-injektioiden haittavaikutuksista kärsiville. Tutustu myös muihin MKR:n julkaisemiin hoito-ohjeisiin.

Tule mukaan MKR:n Zoom-tapaamisiin!

Vastuuvapauslauseke

MKR Yhteistyöverkosto / Moniammatillinen Koronakriisin Ratkaisuryhmä ei suosittele mitään yksittäistä hoitoa, hoitajaa tai protokollaa, vaan vastuu on aina yksilöllä oman terveytensä suhteen.

Lue tarkemmin vastuuvapauslauseke: https://mkrsuomi.fi/vastuuvapauslauseke/

Lähteet

 1. Fimea. Kooste koronarokotteiden haittavaikutusilmoituksista. https://www.fimea.fi/ajankohtaista/koronavirus-covid-19-/koronarokotteiden-haittavaikutusilmoitukset/kooste-koronarokotteiden-haittavaikutusilmoituksista
 2. Fimea. Comirnaty (Pfizer-BionTech). https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/fi.fimea.tuotanto.dokumentit/Comirnaty.pdf
 3. Fimea. Spikevax (Moderna). https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/fi.fimea.tuotanto.dokumentit/Spikevax.pdf
 4. Fimea. Vaxzevria (AstraZeneca). https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/fi.fimea.tuotanto.dokumentit/Vaxzevria.pdf
 5. Fimea. Jcovden (Janssen). https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/fi.fimea.tuotanto.dokumentit/Jcovden.pdf
 6. Fimea. Nuvaxovid (Novavax). https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/fi.fimea.tuotanto.dokumentit/Nuvaxovid.pdf

Lue myös: