Mitä jokaisen on hyvä tietää ALUEVAALEISTA? – Perinteisiä TV-väittelyjä haastava rakentavahenkinen vaalikeskustelu nyt kaikkien katsottavissa

MKR Lehdistötiedote 20.1.2022

Moniammatillinen Koronakriisin Ratkaisuryhmä MKR, yhteistyössä Paremman Suomen työryhmien kanssa, järjesti 17. tammikuuta Aluevaalit-keskusteluillan.

Ilta toteutettiin ”MKR malliin” eli rakentavasti ja yhteiseen hyvään keskittyen. Tarkoitus oli näyttää mallia tulevaisuuden vaalikeskusteluille, jossa kilpahuutelun ja riitelyn sijaan jokainen pääsee rauhassa kertomaan omat näkemyksensä. Tällöin keskustelua on mukava seurata ja päästään varsinaisissa keskusteluaiheissa todella syvälle ja jopa yhteisiin ratkaisuehdotuksiin asti.  

Mukana oli Jukka Kärkkäinen Vasemmistoliitosta, Tiina Metsäranta Valta Kuuluu Kansalle -puolueesta (VKK) ja Pauli Liikala Kristallipuolueesta. Saimme siis mielenkiintoisen asetelman, kun yksi edusti hallituspuoluetta, yksi oppositiopuoluetta ja yksi eduskunnan ulkopuolista puoluetta.

Keskustelijat olivat myös eri puolelta Suomea ja erilaisista ammattitaustoista: Jukka Kärkkäinen (Vas) on psykiatrian erikoislääkäri ja THL-johtaja Varsinais-Suomesta, Tiina Metsäranta (VKK) terveydenhoitaja-sairaanhoitaja Kanta-Hämeestä ja Pauli Liikala (KRIP) täydentäviin hoitoihin perehtynyt kauppatieteiden maisteri Uudeltamaalta.
Juontajana toimi MKR:n perustaja, lääkäri ja hyvinvointivalmentaja Mikael Kivivuori.

Vaalikeskustelu aloitettiin edustajien kertoessa yleisölle mistä suomalaisille uusissa Aluevaaleissa on kyse ja mistä asioista päätetään. Keskusteluissa käytiin läpi mm. sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämistä, ideaa mobiililääkäreistä, hoitajien olosuhteita ja palkkausta, koronapassin järkevyyttä, alueiden rahoitusmalleja, maakuntaverotuksen tarvetta ja kunnan rajojen merkitystä.

Koska keskustelijoilla oli paljon osaamista, päästiin syvemmälle Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon ongelmiin sekä parannusehdotusten ideointiin kuten esim. perhelääkärijärjestelmään, moniammatillisiin hoitotiimeihin, rakkauden ja välittämisen lisäämiseen sekä kokemusasiantuntijoiden hyödyllisyyteen.

Aluevaalit-keskusteluillassa sukellettiin myös valtamedian keskusteluissa harvinaisiin aiheisiin kuten koko poliittisen järjestelmän parantamiseen, korruptioon, hyvä veli -kerhoihin, demokratian toteutumiseen, puoluekuriin, kansalaisten köyhyyteen, ruoka-apuun sekä median vaikutusvaltaan ja sensuuriin.

Painotuseroja ehdokkailla tuli eniten koronan suhteen, mutta kaikki päätyivät ystävälliseen sävyyn hyväksymään toistensa näkemykset. Todettiin, että mitään yhtä totuutta ei ole ja erilaiset taustat selittävät suhtautumista.

Keskusteluillan finaali tapahtui laittamalla ehdokkaat keskustelemaan keskenään privaattihuoneeseen, jonka jälkeen he esittivät keskustelujen lopputuloksen eli minkä asioiden ajamista he kaikki kannattavat.

Tässä YHTEISLAUSUNTO:

  1. Ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon pitää panostaa

2. Ihminen pitää ottaa kokonaisvaltaisesti, mieli ja keho molemmat huomioon

3. Ei kahtiajakoa kansalle, jokainen ihminen on samanarvoinen ja pitää olla samassa asemassa

Video MKR:n ALUEVAALIT-keskusteluillasta 17.1.2022 nyt katsottavissa osoitteessa:
https://www.youtube.com/watch?v=rx9SYdZCjlk

sekä https://tokentube.net/v/3512127290/Aluevaalit-keskustelutilaisuus-17-1-2022

  • Mitä mieltä olit MKR tyylisestä erilaisesta vaalikeskustelusta väittelyn sijaan?
  • Haluatko lisää vastaavia rakentavia ja yhteiseen hyvään tähtääviä keskusteluiltoja?
  • Voit ehdottaa sopivia aiheita ja henkilöitä osoitteeseen info@mkrsuomi.fi

Lisätietoa MKR:stä www.mkrsuomi.fi ja www.mkrsuomi.fi/esittely

Ystävällisin Terveisin

MKR Tiimi
Moniammatillinen Koronakriisin Ratkaisuryhmä MKR

Lue myös: