WWD 11 – TOTUUDEN PUOLESTA – Mielenilmaus journalismin palauttamiseksi valtamediaan

WorldWide Demonstration Finland

WWD 11 – TOTUUDEN PUOLESTA
– Mielenilmaus journalismin palauttamiseksi valtamediaan

LAUANTAINA 18.2.2023 HELSINGISSÄ

AIKATAULUT:
klo 12.30 Tuomiokirkon pylväillä MKR Yhteistyöverkoston tapaaminen – avoin kaikille
klo 13.00 Senaatintorilla kokoontuminen, josta kuljemme kohti Sanomataloa
klo 14.00 Kansalaistorilla päätapahtuma

PUHUJINA:
Ilkka Tiainen, Ossi Tiihonen, Antti Launonen, Olli Posti, Juha Korhonen,
Juho Lyytikäinen, Rauli Mäkelä, Sami Antinniemi, Jani TuominenMIKSI JUURI SINUN KANNATTAA OSALLISTUA WWD 11 – TOTUUDEN PUOLESTA -TAPAHTUMAAN?

– Onko valtamedia nykyään ennemminkin vallan sylikoira kuin sen vahtikoira?
– Onko sen toiminta puolueetonta ja sidonnaisuuksista vapaata, vai ajaako se kenties joidenkin tahojen etua viestinnällään?
– Tuodaanko kaikki näkökulmat ja mielipiteet tasapuolisesti esille?

– Onko median uutisointi täysin totuudenmukaista vai onko mukana myös mis-, tai jopa disinformaatiota?
– Miksi monista erittäin tärkeistä uutisaiheista vaietaan? 
– Mikä on Mediapoolin rooli uutisoitavien aiheiden valinnassa?

Siinäpä muutamia kysymyksiä Sanomatalon toimittajille sekä muille valtamedian edustajille, joihin mielellämme kuulisimme heidän vastauksiaan.

Haluamme avata dialogin journalistien kanssa rauhanomaisessa mielenilmauksessa Kansalaistorilla, totuuden ja laadukkaan journalismin puolesta.

Paikan päällä on sunnuntaihin asti nähtävillä journalisteille suunnattu kollaasi oikaisuja vaativista valtamedian uutisista sekä merkityksellisistä uutisista, joista valtamedia vaikenee.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

WWD 11 -MIELENILMAUKSEN ESITTELY:

Valtamedian tehtävä on välittää ihmisille puolueettomasti mahdollisimman totuudenmukainen kuva maailman tapahtumista mutta nyt näin ei tapahdu. Kasvava määrä ihmisiä on sitä mieltä, että valtamedian uutisointi ei ole enää luotettavaa.

Monilla epäluottamus valtamediaa kohtaan on kasvanut koronaan ja koronarokotteisiin liittyvän uutisoinnin johdosta. Koronarokotteiden haittoja vähätellään, vaikka ne ovat aiheuttaneet jo liikaa kärsimystä ja maksaneet jopa ihmishenkiä. Luottamusta valtamediaan on vähentänyt myös sen vaikeneminen monista erittäin tärkeistä uutisaiheista.

Valtamediat eivät ole tuoneet riittävästi esille eriäviä mielipiteitä ja näkökulmia. Sen sijaan toisinajattelijoita on sensuroitu, leimattu ja haukuttu eri nimityksillä, mm. salaliittoteoreetikoiksi ja jopa kulkutautimyönteisiksi. Tämä ei edusta avointa ja sivistynyttä journalismia, jota sen länsimaisessa demokraattisessa yhteiskunnassa pitäisi olla.

Tuollaista leimaamista ja kirjoituksia, joissa rokottamattomia syyllistettiin, voisi pitää jopa kiihottamisena kansanryhmää vastaan. Valtamedian toiminta edesauttoi luomaan yhteiskuntaan ilmapiirin, jossa rokottamattomien ihmisarvon loukkaaminen koettiin hyväksyttävänä.

Voikin todeta, että valtamedian toiminta sekä vahingoittaa että jakaa yhteiskuntaa. Kun ihmiset menettävät uskonsa valtamediaan, alkavat he etsiä totuutta vaihtoehtomedioista, joissa kieltämättä myöskin esiintyy harhaanjohtavaa tai väärää informaatiota. Täydellistä totuuttahan jokaisesta asiasta meille tuskin pystyy kertomaan yksikään media, mutta jokaisen vastuullisen journalistin tulisi kuitenkin pyrkiä tuota päämäärää kohti toiminnassaan.

Valtamedian rahoitus, resurssit ja tavoittavuus ovat aivan eri luokkaa kuin vaihtoehtomedioilla. Suuremman vaikutusvallan mukana tuleekin suurempi vastuu. Miten onnistuneesti valtamedian toimittajat noudattavat journalistien ohjeita ja kantavatko he vastuun virheistään silloin kun noita ohjeita ei noudateta?

Onko pelko leimaantumisesta ja jopa työpaikan menettämisestä lamaannuttanut toimittajat?
Miten voimme luoda tilanteen, jossa sananvapaudelle olisi enemmän tilaa?
Muun muassa näihin kysymyksiin toivomme saavamme toimittajilta vastauksia lauantaina 18.2. Helsingissä järjestettävässä Worldwide Demonstration 11.0-mielenosoituksessa.

Kutsumme paikalle valta- ja vaihtoehtomedioiden toimittajia käymään dialogia ja debattia suomalaisen journalismin nykytilasta. Samalla toimittajat voivatkin tehdä vaikkapa uutisjutun mielenilmauksestamme. Vai aikooko valtamedia vaieta tapahtumastamme jälleen, kun mielenosoituksen aihe ei sovi narratiiviin?

Mielenosoituksen jälkeen Kansalaistorilla on mahdollisuus jatkaa kanssakäymistä muiden paikallaolijoiden kanssa. Sinne nimittäin pystytetään jurtta, jonne voi tulla lämmittelemään ja juomaan kupin kuumaa. Jurtta on pystyssä 19.2. sunnuntaihin klo 17 saakka.
Paikan päällä on painatettujen, korjauksia vaativien valtamedian uutisten lisäksi nähtävillä videoita merkityksellisistä uutisaiheista, joista valtamedia vaikenee.

Illalla on luvassa myös jatkobileet, jonne mahtuu 200 ensimmäistä paikalle saapunutta. Sisäänpääsyn ehtona on mielenosoituksen mainostaminen jollain tavalla, esimerkiksi jakamalla tätä mainosta sosiaalisessa mediassa. Varaudu todistamaan, että olet mainostanut mielenosoitusta. Sisäänpääsymaksu on 10 euroa ja paikka ilmoitetaan mielenosoituksessa.

Nyt on korkea aika näyttää mielipiteemme valtamedian journalisteille menemällä suoraan heidän luokseen, sillä pelkkä sosiaalisessa mediassa ja kommenttipalstoilla keskustelu ei ole tuottanut toivottua tulosta.

Jos sinäkin haluat olla osana muutosta, voit jakaa tätä mainosta eteenpäin ja parhaimmassa tapauksessa saavut paikan päälle. Et tule pettymään, tällaista mielenosoitusta Suomessa ei olla vielä nähty.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

SEURAA WORLDWIDE DEMONSTRATION FINLANDIA SOSIAALISESSA MEDIASSA:

Telegram: https://t.me/WWDFinland

Tiktok: tiktok.com/@worldwidedemonstrationfi

Twitter: https://twitter.com/WWD_Suomi

Instagram: https://instagram.com/worldwidedemonstrationfi?igshid=ZDdkNTZiNTM=

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100069270429579

YHDESSÄ VOIMME PARANTAA SUOMEN – TERVETULOA MUKAAN!


Tiedotteen julkaisi:
MKR YHTEISTYÖVERKOSTO
– Kansalaiset ja asiantuntijat yhteistyössä paremman Suomen puolesta
https://mkrsuomi.fi

Lue myös: