Isa terveenä ennen koronarokotetta

Tajuttomuuskohtaus viikko Pfizerin rokotteesta – jatkuvat poissaolokohtaukset varjostavat Isan elämää

Oululainen Isa Laakkonen on kärsinyt jatkuvista poissaolokohtauksista Pfizerin koronarokotteen jälkeen. Kun kohtaus iskee, olo muuttui sumuiseksi, päätä särkee, raajat kylmenevät ja puheen ymmärtäminen ja sanojen muodostaminen muuttuu vaikeaksi.

Isa kertoo:

Olen Isa Laakkonen, 20-vuotias lastenhoitaja ja kommunikaatio- ja viittomakielen ohjaaja.

Otin koronarokotteen Sodankylässä elokuun lopussa 2021. Samana päivänä alkoi päänsärky ja tuli sumuinen olo.

Viikon päästä heräsin yöllä syöttämään poikaani ja tunsin, miten puolet kasvoistani oli muuttunut tunnottomaksi ja kihelmöiväksi. Tuntui kuin alaleukani olisi roikkunut, vaikka peilissä kasvoni näyttivät olevan ennallaan.

Soitin yöllä Rovaniemen päivystykseen ja ambulanssi tuli tarkistamaan vointini. Perustesteissä kaikki näytti normaalilta, mutta kasvoni tuntuivat edelleen turralta. En päässyt ambulanssin kyytiin, mutta taksi vei minut vielä samana yönä Rovaniemelle keskussairaalaan.

Olin sairaalassa petipotilaana aamuun, ja päätäni särki todella voimakkaasti. Minulta ei otettu kuitenkaan lainkaan pään kuvia, lähetettiin vain aamulla kotiin.

 Isa on kärsinyt jatkuvista poissaolokohtauksista Pfizerin koronarokotteen jälkeen

Uusi kohtaus viikon päästä

Särky väistyi pikkuhiljaa, mutta ei kulunut kuin viikko, kun sain tajuttomuuskohtauksen.

Olin töissä kaksi viikkoa rokotteen ottamisen jälkeen nukuttamassa kehitysvammaista lasta. Minun piti mennä sen jälkeen tiimikokoukseen, mutta olin menettänyt tajuntani ja heräsin vasta, kun työkaveri tuli herättelemään minua.

Olin ehkä noin vartin ajan tiedottomassa tilassa. Herättyäni en osannut vastata edes peruskysymyksiin. Aivosumu ja kasvojen tunnottomuus jatkuivat, enkä saanut suustani sanaakaan ulos.

Ambulanssi tuli ja vei minut Sodankylän hyvinvointikeskukseen. Makasin siellä sänkypotilaana 2–3 tunnin ajan ja tuijotin kattoa ennen kuin kukaan tuli kysymään voinnistani. Kohtaus alkoi siinä vaiheessa mennä ohi ja aloin ymmärtää yksinkertaisia asioita, kuten mitä kello on. 

Vietin vuorokauden tarkkailussa. Äitini, joka oli tullut katsomaan minua, kertoi silmieni näyttäneen oudoilta. Illalla pääsin lääkärin puheille ja hän poissulki epilepsian. Sain lähetteen pään magneettikuviin.

Rokotehaitan mahdollisuutta ei edes harkita

Viikon päästä otetuissa magneettikuvissa ei näkynyt mitään selittävää. Toinen lääkäri määräsi migreenin hoitoon lääkkeet ja oli sitä mieltä, että kohtaukseni johtuu migreenistä eikä rokotteesta.

Olen lapsesta asti kärsinyt migreenistä, mutten ole tarvinnut estolääkitystä moneen vuoteen. Sain lapsen 2020, johon migreenini loppui täysin.

Näiden ensimmäisten kohtausten jälkeen minulla on ollut jatkuvasti poissaolokohtauksia ja aivosumua, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Käyn silloin tosi hitaalla. Pahinta on, etten pysty kohtausten aikana keskittymään mihinkään, enkä olemaan läsnä omalle lapselleni. Pelkään myös kovan pääkivun johtavan aivoinfarktiin.

Lääkkeistä ei hyötyä

Käytin lääkärin määräämää migreeninestolääkettä jonkin aikaa, mutta tunsin, ettei siitä ollut juurikaan apua, tuli vain tönkkö olo ja aamulla päätä huimasi.

Minulle on sanottu, että kärsin hemiplegisestä eli halvausoiretta aiheuttavasta migreenistä, mitä minulla ei ollut silloin lapsuudessa. Kukaan lääkäri, jonka vastaanotolla olen käynyt, ei ole myöntänyt rokotehaittaa. Itse olen sitä mieltä, että jos minulla on hemipleginen migreeni, se on tullut rokotteesta, sillä kohtaukset alkoivat heti rokotteen jälkeen. Tiedän, että koronarokotteet ovat saaneet vanhat sairaudet uusiutumaan tai pahenemaan.

 Isa on kärsinyt jatkuvista poissaolokohtauksista Pfizerin koronarokotteen jälkeen
Isan silmät poissaolokohtauksen aikana

Onneksi olemme viime aikoina voineet olla koko perhe yhdessä kotona. Puolisoni on aina turvana, kun poissaolokohtaus tulee ja voi ottaa vastuun lapsesta. Kaupungilla ollessani pelkään, että minulta lähtee taju ja lapsi jää ihan yksin. Odotan jo kauhulla aikaa, kun jään yksin kotiin lapsemme kanssa. 

Työantajani Sodankylässä oli onneksi ymmärtäväinen, eikä painostanut minua ottamaan lisää rokotteita. Nyt olen muuttanut Ouluun ja etsin uutta suuntaa elämälleni.

Jopa 15 kohtausta kuukaudessa

Poissaolokohtauksia tuli aikaisemmin päivittäin, nyt niitä on tullut noin seitsemän kahden viikon aikana – eli lähes joka toinen päivä. Kohtauksen aikana oloni muuttuu sumuiseksi. En ymmärrä puhetta tai saa sitä muodostettua. Käteni ja varpaani tuntuvat jääkylmiltä. Päätäni alkaa särkeä ja pelkään, että menetän tajuntani.

Burana auttaa pääkipuun, mutta ei kohtaukseen. Voin saada heti seuraavana päivänä uuden kohtauksen. Kun kohtaus on tulossa, silmieni pupillit kutistuvat tosi pieniksi. Muutun poissaolevaksi ja raajani kylmenevät, mistä myös puolisoni huomaa kohtauksen olevan tulossa.

Yleensä kohtaus alkaa aivosumulla, minkä jälkeen saan kovan päänsäryn – joskus kohtaus jää pelkkään aivosumuun. Kykenen hoitamaan poikaani, mutta aito vuorovaikutus jää pois, koska aivoni eivät vain raksuta.

Poissaolokohtaukset vaikuttavat myös perhe-elämääni ja kavereiden näkemiseen, sillä joudun aina perumaan suunnitelmat, kun vointini heikkenee. Haluaisin saada myös liikunnan takaisin elämääni, mutta kohtaukset pakottavat siirtämään liikkumisen seuraavalle päivälle, koska hengästyminen vain koventaa pääkipua.

Luottamus valtaapitäviin romahtanut

Koronasta ja rokotteista luotiin hallituksen ja median toimesta valheellinen kuva. Ihmisiä peloteltiin turhaan ja rokotteiden turvallisuudesta ja tehokkuudesta valehdeltiin. Luulin aikaisemmin, että terveydenhuolto ja yhteiskunta ovat meidän puolellamme – eikä meitä tavallisia ihmisiä vastaan.

Koronarokotteen jälkeen olen sairastanut kaksi kertaa koronan. Ensimmäisen sain neljän kuukauden kuluttua piikistä. Koko perhe sairasti taudin – minä rokotettuna pahimpana kärsin kaksi viikkoa, tuntui kuin keuhkoni olisivat olleet haavoilla.

Otin rokotteen, koska yleinen paine oli niin kova ja kuuluin astman takia riskiryhmään. Vielä syksyllä 2021 elettiin pelon aikaa ja ilmapiiri oli todella painostava. Jotkut sukulaiseni kielsivät tulemasta edes käymään ilman rokotetta. Minusta tuntui, että olen suvun musta lammas, jos en ota rokotetta.

Minulla on välillä myös tykyttelyä ja rintakipua. Väsyn myös helposti erityisesti kohtauksien aikana. Kun poissaolokohtaus tulee, se voi kestää pari tuntia tai monta päivää. Välillä joudun epätoivon valtaan – milloin tämä loppuu, loppuuko tämä vasta kun henki lähtee?

Haluaisin tulevaisuudessa tehdä mielekästä työtä, kasvattaa perhettä, matkustella, saada oman talon ja olla onnellinen, mutta en tiedä, onko kaikki tämä enää mahdollista. Toivon, ettei kukaan enää ottaisi näitä sairautta aiheuttavia injektioita, eikä niitä pakotettaisi enää kehenkään.

Katso tästä Oracle Filmsin dokumentti Safe and Effective – A Second Opinion suomeksi tekstitettynä.

Hoitokooste koronarokotteiden haittoihin
https://mkrsuomi.fi/hoitokooste-koronarokotteiden-haittoihin/

Lue myös: