Vetoomus 5-11-vuotiaiden lasten pelastamiseksi riskialttiilta koronarokotteelta

Vetoomus lasten puolesta – Parents For Freedom tiedote

Suomeen odotetaan parhaillaan ensimmäistä lapsille tarkoitettua koronarokote-erää. Jakelu kuntiin alkaa välittömästi ja tämän jälkeen riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden rokotukset voivat alkaa.

Me vanhemmat vaadimme koronarokotusten jakamisen välitöntä keskeyttämistä lapsille, nuorille sekä alle 12-vuotiaiden rokotussuunnitelmien pysäyttämistä, kunnes täydellinen selvitys mRNA-injektioiden turvallisuudesta on tehty. Koronarokotteiden turvallisuus sekä hyöty-haittasuhde on arvioitava luotettavalla tavalla. Esimerkiksi Pandemrix-rokotteen jakaminen keskeytettiin, kun vakavia haittoja oli ilmoitettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle 253. Fimea on käsitellyt 16.12.21 mennessä 6550 koronainjektioon liittyvää haittailmoitusta, joista vakavia on 4467. 12-17-vuotiaiden ikäryhmästä vakavia haittoja on ilmoitettu 121. Lisäksi 15 400 haittailmoitusta odottaa käsittelyä. Tästä huolimatta rokotteiden jakamista jatketaan ja rokotusten piiriin ollaan nyt tuomassa myös pikkulapset.

Käytössä olevat koronarokotteet eivät ole virallisesti käyttöön hyväksyttyjä, vaan niillä on EU:ssa vain ehdollinen myyntilupa. Lopulliset hyödyt ja haitat selviävät vasta vuosien kuluttua. Emme hyväksy, että 5-11 vuotiaiden ikäryhmästä riskiryhmään kuuluvat lapset asetetaan nyt koekaniineiksi.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on todennut, että uuden strategian pohjalta myös alle 12-vuotiaat lapset voitaisiin rokottaa epidemian torjumiseksi, vaikka rokottamista ei katsottaisi heidän oman terveytensä kannalta tarpeelliseksi. Lapset eivät myöskään ole missään vaiheessa olleet vaarassa sairastua vakavaan koronaan tai olleet kuormittamassa sairaanhoitoa (Tea Nieminen, lastenlääkäri, HUS).

Koronarokotteella ei siis ole heille itselleen saavutettavissa olevaa hyötyä, sitä vastoin heillä on suurempi riski saada rokotuksesta haittavaikutuksia.

Suomalaisten lasten vanhemmat toimittavat tämän vetoomuksen allekirjoituksineen hallitukselle sekä Kansalliselle rokoteasiantuntijaryhmä KRAR:lle 23.12.21.

Vetoomus Suomen lasten puolesta, vihdoin netissä allekirjoitettavissa.

Saa jakaa, meillä on kiire.
Nyt on aika toimia.

Parents For Freedom Suomi – Lastemme vapauden ja terveyden puolesta

Lisätietoa parentsforfreedom@protonmail.com

Lue myös: