Katja Kokkoniemi vapaaksi laittomasta pakkohoidosta!

LEHDISTÖTIEDOTE 9.3.2023

KATJA KOKKONIEMI VAPAAKSI LAITTOMASTA PAKKOHOIDOSTA!
– LEMPÄÄLÄISYRITTÄJÄN TAPAUS PALJASTI AKUUTTIPSYKIATRIAMME RÄIKEÄT EPÄKOHDAT

Lempääläinen 42-vuotias äiti ja yrittäjä Katja Kokkoniemi joutui 2. helmikuuta yllättäen tahdonvastaisesti Pitkäniemen mielisairaalaan Nokialla. Häntä pidettiin vankeudessa  käytännössä vailla mitään tarkkoja perusteita ja vastoin kolmen vapauttamista suositelleen lääkärin näkemyksiä. Lopulta vasta julkinen paine lopetti Kokkoniemen laittoman viiden viikon vapauden riiston. Tapaus paljasti miten ongelmallinen Suomen terveydenhuoltojärjestelmä on myös akuuttipsykiatrian osalta.


KORRUPTION PALJASTAJA VIETIIN OUDON KEVYESTI PAKKOHOITOON

Katja Kokkoniemi puhui julkisesti tutkimastaan yhteiskunnallisesta korruptiosta, jolloin hänen mielipiteitään hulluina pitävät tahot saivat ylipuhuttua Lempäälän terveyskeskuslääkärin tekemään pakkohoitolähetteen.  Taustalla oli lisäksi Kokkoniemen aiemmin tekemä rikosilmoitus Lempäälän kunnan toimista, mikä on yksi monista tapauksen korruptioon viittaavista elementeistä. Kuten tk-lääkäri, myöskään psykiatrit eivät koskaan kunnolla tutkineet potilasta ja ohittivat läheisten ja ystävien lausunnot, mutta ottivat potilaalle vihamielisten tahojen näkemykset totuutena.

RASISMIA, EPÄPÄTEVYYTTÄ JA UHKAILUA OSASTOLLA

Psykiatrit toimivat mielivaltaisesti ja tulkitsivat mm. avoimen rasistisesti Katja Kokkoniemen tummaihoisen afrikkalaisen rakkaan ja tulevan aviomiehen olevan hyväksikäyttämässä Katjaa, jolloin vankeutta pakkohoitolaitoksessa perusteltiin taloudellisen vaaran estämisellä. Kokkoniemen seitsemän vuoden projekti ja elämäntyö Side By Side tansanialaisten kaltoinkohdeltujen naisten auttamiseksi taas nähtiin psykiatrien taholta mielisairautena. Kokkoniemeä ja vierailevia läheisiä uhkailtiin osastolla, häntä pakkolääkittiin vaarallisilla psykoosikohtauksiin tarkoitetuilla lääkkeillä, pyrittiin murtamaan henkisesti ja tehtiin kaikki jotta ulkomaailmaan ei leviäisi tieto Katjan tilanteesta. Eli hoito-osastolla tehtiin kaikkea muuta paitsi tarjottiin hoitoa.

MITEN TERVE VOI PELASTUA LAITTOMALTA PAKKOHOIDOLTA?

Katja Kokkoniemen pelasti karmealta kohtalolta hänen neuvokkuutensa tuoda tapauksensa julkisuuteen heti alkuvaiheessa. Kokkoniemi antoi osastolta käsin 8.2.2023 YouTubeen Teemu Vehkala Podcastiin live-videohaastattelun, josta tuhannet suomalaiset näkivät hänen olevan täysissä hengen ja sielun voimissa. Haastattelu synnytti Kokkoniemen tueksi kansanliikkeen ja herätti tapausta selvittämään lukuisia ilmaiseksi työskennelleitä lääkäreitä. Lopulta kasvanut julkinen paine ja tukimielenosoitus Kokkoniemen puolesta mm. entisten ja tulevien kansanedustajiemme avulla sai lääketiedettä ja lakeja halveksineen akuuttipsykiatrisen järjestelmämme myöntämään hoitovirheensä vähintään yhden potilaan osalta.


MIKSI NÄIN TAPAHTUI SUOMESSA – JA MITEN EHKÄISEMME VASTAAVAT?

Suomessa pakkohoitoon saa ottaa ihmisen vain silloin, kun hän on vaaraksi itselleen tai muille. Nämä kriteerit eivät koskaan Kokkoniemen tapauksessa täyttyneet, vaan häntä pidettiin vankina ylimalkaisilla epäilyillä ilman mitään lääketieteellisiä todisteita. Psykiatrit näyttivät kiireessä kopioineensa vain aiemman hoitoketjun tekemiä virhepäätelmiä, tässä tapauksessa potilaan tuhoksi. Järjestelmä suojeli itseään kuin hyväveli-verkosto, jolloin kukaan Pitkäniemessä ei uskaltanut epäillä tai paljastaa virheitä, vaan olivat hiljaa välttääkseen ongelmia itselleen. Mukana olleista lääkäreistä ja laittomia käskyjä totelleista hoitajista on nyt nostettu rikossyyte, jotta vastaavat tapaukset saataisiin kitkettyä pois 2020-luvun Suomesta.
Kuinka moni muu suomalainen on joutunut kokemaan vastaavaa ja menettänyt terveytensä lopullisesti julmissa pakkohoito-oloissa, vain koska ei ole saanut julkista tukea?

VIHDOINKIN VAPAANA!

Katja Kokkoniemi vapautui lähes viisi viikkoa kestäneestä Pitkäniemen mielisairaalan toteuttamasta laittomasta vapauden riistosta keskiviikkona 8.3.2023 n. klo 13.
Katjan ensikommentit olivat:
”Im free! Suur Kiitos Teille Kaikille Sankareilleni suuresta työstä ja avunannosta vapautumiseni eteen! Olette Mahtavia ihmisiä, muutoksen tekijöitä! Arvostan eniten!! Kova työ palkittiin ja oikeus voitti pimeyden voimat!!! Väsynyt, mutta niin onnellinen! Ikinä ei kannata antaa periksi vaikka kuinka se oma voima ja unelmat yritetään tuhota rikollisten toimesta! Nyt kotia kohti, pientä levähdystä ja viikonloppuna Vapauden Juhlaa!!”

LEHDISTÖTILAISUUS KAIKILLE KIINNOSTUNEILLE

Katja Kokkoniemi pitää lehdistötilaisuuden tapauksestaan perjantaina 10.3.2023 klo 18.00.
LINKKI Live-stream lähetykseen https://www.youtube.com/watch?v=M2KLIZDlNYg ,
jonka voi katsoa myös jälkikäteen tallenteena YouTubesta.

Katja toivottaa tervetulleiksi kaikki häntä tukeneet ihmiset sekä toimittajat ja muutkin tapauksen laajemmasta merkityksestä kiinnostuneet suomalaiset. Toimittajat pääsevät halutessaan paikan päälle Lempäälässä videoitavaan lehdistötilaisuuteen, yhteyttä ottamalla lisätiedot.
Mukana on myös Katjan tukiryhmän vetäjä Susanna Vilkman, Katjan lakimies Lauri Saarela, lääkäreistä Mikael Kivivuori sekä ystäviä ja tukijoita. Luvassa mielenkiintoisia lisätietoja ja paljastuksia Pitkäniemen pakkohoito-tapauksesta ja tuoreita kokemuksia juuri vapautuneelta suomalaiselta naiselta.

LISÄTIEDOT & HAASTATTELUPYYNNÖT

Katja Kokkoniemi
– Äiti, Yrittäjä ja Vapaa Ihminen
www.sidebyside.fi
info@sidebyside.fi

Katja Kokkoniemen vapautumista edistäneen tukimielenosoituksen materiaalia:

VIDEOHAASTATTELU 8.2.2023 Teemu Vehkalan podcastiin, suorana Pitkäniemen osastolta: 

https://www.youtube.com/live/viee9DpXfSI?feature=share  

Lue myös: