TIEDEDEBATTI KORONAROKOTTEIDEN TURVALLISUUDESTA ALKAA

Lehdistötiedote 28.2.2022
Moniammatillinen Koronakriisin Ratkaisuryhmä MKR
LINKKI

TIEDEDEBATTI KORONAROKOTTEIDEN TURVALLISUUDESTA ALKAA

Tervetuloa seuraamaan ensimmäistä Suomessa järjestettävää julkista Tiededebattia koronarokotteiden turvallisuudesta.

Tiededebatissa koronakriisin asiantuntijalääkäri Mikael Kivivuori kertoo koronarokotteiden turvallisuusriskeistä ja vastaväittelijänä toimii laajalti palkittu tieteen kansantajuistaja, lääketieteen tohtori ja Vuoden Professori Juhani Knuuti.

Koska koronarokotteiden turvallisuusriskejä ei ole julkisuudessa käytännössä aiemmin tieteellisesti käsitelty ja monia tulevia terveyshaittoja pystytään ehkäisemään, Debatista voi muodostua tärkeä terveysteko koko Suomen hyväksi.
Hoitokeinoista voi lukea tarkemmin:
https://mkrsuomi.fi/hoitokooste-koronarokotteiden-haittoihin/

TIEDEDEBATIN TAUSTA JA ETENEMINEN

Tiededebatin toteutuminen käynnistyi vuoden 2021 lopulla, kun Kivivuoren perustama riippumattomien asiantuntijoiden Moniammatillinen Koronakriisin Ratkaisuryhmä MKR haastoi virallisen puolen johtavat asiantuntijat julkiseen Tiededebattiin koronarokotteiden turvallisuudesta. Haastetuista esim. Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos THL ei julkiseen tiedeväittelyyn uskaltanut lähteä mukaan.

Nyt aloitettava tiededebatti käyttää otsikkoa ”Uuden teknologian koronarokotteita ei ole todistettu turvallisiksi”. Debatti etenee Kivivuoren aloittaessa kahden A4:n väitösaineistollaan sekä yli 10 sivun lähdeviitetodisteillaan, joihin Knuuti vastaa. Tämän jälkeen debatoijat kommentoivat toistensa väitteitä lyhyemmillä vastineilla, maksimissaan kolme kertaa.

Tuomaristoa ei Tiededebatissa ole, vaan jokainen lukija arvioi itse kummalla debatoijalla oli vahvempi tieteellinen näyttö. Varmaa on, että jokatapauksessa voittajana on tiede ja jokaisen suomalaisen lisääntynyt tietomäärä aiheesta.

LAAJA PÄIVITTYVÄ TIETOPAKETTI ROKOTTEIDEN TURVALLISUUDESTA

Tiededebattia käydään virallisesti professori Knuutin vetämällä Turun Sanomien blogialustalla, jotta se saavuttaisi mahdollisimman laajan lukijakunnan.

Kaikki materiaalit Tiededebattiin liittyen koostetaan MKR:n sivuille osoitteeseen www.mkrsuomi.fi/tiededebatti-koronarokotteiden-turvallisuudesta
Koostesivustolta löytyy tietoa Tiededebatin säännöistä, käytännön toteutuksesta sekä mm. kaikki väittelymateriaalit laajoine tieteellisine lähdeviitteineen sekä esittelyt väittelijöistä.

Tiededebattimme materiaali on kaikkien vapaasti hyödynnettävissä ja sitä voi jokainen lähettää eteenpäin terveysviranomaisille, medioille ja kansanedustajillemme auttamaan toimintaa yhä enemmän tieteeseen perustuvaksi. Toivotamme antoisaa ja opettavaista tiedespektaakkelia kaikille!

Moniammatillinen Koronakriisin Ratkaisuryhmä MKR
www.mkrsuomi.fi
Lisätiedot Tiededebatista:
info@mkrsuomi.fi

Lue myös: