Ennen koronarokotetta, vielä terveenä

Teho-osastolle alle kaksi vuorokautta toisesta Modernan koronarokotteesta

Modernan koronarokotteet ovat tehneet Heikin arjesta haastavaa. Kolme keuhkokuumetta ja jatkuva väsymys, sydänoireet, alhainen verenpaine, uupumiskohtaukset, aivosumu, unohtelu, nukahtamisvaikeudet, lihaskrampit, tinnitus… ovat vieneet yrittäjänä työskennelleen Heikki Räisäsen työkyvystä ja elämänlaadusta puolet pois.  

Heikki kertoo:

Olen ottanut kaksi koronarokotusta, molemmat Modernan rokotuksia. Ensimmäisen otin toukokuussa 2021 ja toisen elokuussa 2021.

Otin piikit, koska pelkäsin, että minulta lähtee henki, jos saan koronan. Lehdissä oli tuolloin jatkuvasti juttuja korona vaarallisuudesta keuhkosairaille. Sairastin keuhkokuumeen kolme kertaa ennen korona-aikaa, joten arvelin kuuluvani riskiryhmään.  

Pistoskohtaan pitkäaikainen kipu

Ensimmäisen rokotuksen jälkeen pistoskohta tuli todella kipeäksi ja olo oli hieman heikko viikon ajan. Käsi oli kipeä vielä toista rokotusta ottaessani elokuun lopussa 2021. Hoitaja ei ollut aiemmin kuullut näin voimakkaasta pistoskohdan kivusta.  

Käden kipu alkoi helpottamaan vasta helmikuussa 2022, kun jouduin toista kertaa sairaalaan. Kipu tulee nyt lievempänä ja yleensä silloin, kun minulla on huono jakso menossa.

Toinen rokote laukaisee vakavat haitat – keuhkokuume vie sairaalaan

koronarokotehaittojen vuoksi sairaalaan

Varsinaiset rokotushaitat alkoivat toisesta koronarokotuksesta. Oloni meni tosi heikoksi heti seuraavana päivänä. Aamulla lähdin normaalisti töihin, mutta työkeikan jälkeen en meinannut jaksaa ajaa kotiin. Illemmalla olo meni niin heikoksi, että jouduin lähtemään sairaalaan.

Sairaalassa minulla todettiin keuhkokuume. Jouduin teho-osastolle vajaan kahden vuorokauden kuluttua toisesta koronarokotuksesta elokuussa 2021.

Koronatesti minulta otettiin kolme kertaa, ennen kuin uskottiin, ettei minulla ole koronaa.

Kerroin sairaalaan mennessäni, että sairastumiseni johtui koronarokotteesta. Sairaalassa tehtiin todella paljon erilaisia kokeita, jotta sairastumisen syy saataisiin selville. Lääkäri myös kyseli hyvin laajasti tekemisistäni, matkoista ja työskentelystä ulkomailla.

Testaaminen oli hyvin laajaa ja kattavaa. Kaikki testit olivat kuitenkin negatiivisia ja mitään muuta syytä sairastumiseen ei löytynyt kuin koronarokotus, tosin tätä ei minulle kerrottu.

Laajan testaamisen syynä oli todennäköisesti se, että kerroin saaneeni rokotehaitan koronarokotteesta. Normaalisti keuhkokuumeen syytä ei juuri selvitetä sairaalassa.

koronarokotehaittoja

Rokotehaitan mahdollisuus kielletään

Teholla ollessa minulle annettiin myös kipupiikkejä. Kipua ne eivät juuri lievittäneet, ja vaikutus oli hyvin lyhytaikainen. Tällä sairaalareissulla oireet olivat rajut.

Vuodeosastolla tiedustelin osastonlääkäriltä, tekevätkö he haittailmoituksen Fimeaan. Lääkäri totesi välittömästi, ettei minulla ole rokotehaittaa ja kertoi, etteivät he tutki mistä keuhkokuume johtuu.

Kerroin, että minut testattiin ennen vuodeosastolle tuloa hyvin laajasti, mihin hän vastasi vain, ettei minulla ole rokotehaittaa. Tein siis haittailmoituksen itse Fimeaan.

Uusi sairaalareissu helmikuussa

En ehtinyt parantua edellisestä sairaalareissusta, kun joudun toisen kerran sairaalaan helmikuussa 2022, tällä kertaa päädyin tehostetun valvonnan eli Tevan osastolle. Myös tällä kertaa minulla oli keuhkokuume.

Heikki vielä terveenä
Heikki koronarokotteen jälkeen

Toisella kerralla en puhunut mitään rokotehaitasta, sillä ajattelin vähän testata, miten sairaala sillä kertaa toimii. Toisella kerralla ei testattu lainkaan, mistä oireet johtuvat ja koronatestikin otettiin vain yhden kerran.

Oireet aaltoilevat ja pahenevat

Toisen sairaalareissun jälkeen olo alkoi muutaman kuukauden kuluttua parantua ja oli ajoittain suhteellisen siedettävä. Tosin aina kun olo alkoi paranemaan, tuli saman tien huono jakso.

Kesän 2022 alusta lähtien oloni alkoi taas heikentyä ja koko kesä meni niin, etten oikein jaksanut tehdä mitään.

Elokuun loppupuolella oloni meni todella heikoksi. Minun oli pakko tilata ambulanssi ja lähteä sairaalaan. Tällä kolmannella sairaalareissulla olin ensimmäisen vuorokauden päivystysosastolla, koska vuodeosastoilla ei ollut vapaita paikkoja.

Lopulta minulle löytyi vuodepaikka, vaikkakin väärältä osastolta. Henkilökuntavajeen vuoksi sairaalan vuodepaikkoja oli suljettu.

diagnoosit

Kolmas keuhkokuume todetaan

Kolmannella kerralla selvisin tavallisen vuodeosaston antamalla hoidolla, ja sairaalassa oloni parani suhteellisen nopeasti. Myös tällä kolmannella kerralla sain diagnoosiksi keuhkokuume. Tällä kertaa kerroin rokotehaitasta ja minusta otettiin paljon kokeita. Koronatestikin tehtiin taas kolme kertaa.

Tällä elokuisella sairaalareissulla lääkärit sanoivat keuhkojeni näyttävän aivan koronakeuhkoilta, vaikken ollut koskaan sairastanut koronaa.

Ennen sairaalaan joutumista olin listannut kaikki oireeni paperille. Näytin tätä listaa sairaalan lääkärille, mutta Omakantaan ei tullut mitään mainintaa listaamistani vaivoista.

Rokotehaitasta mainitaan kerran potilaskertomuksessa

Syyskuussa 2022 sairastin elämäni kovimman flunssan, jota kesti neljä viikkoa ja viides viikko lievänä.

Jouluaattona 2022 minulle nousi kova kuume 39,7 °C ja tuli hirveä yskä. Jouduin välipäivinä lähtemään sairaalan päivystysosastolle, jossa meni päivä. Testeissä löydettiin jokin virus, mutta ei saatu selville mistä viruksesta oli kyse. Koronaa ja influenssaa minulla ei taaskaan ollut.

Sairaanhoitaja kirjasi maininnan ”potilas kokee kunnon heikentymisen alkaneen covid-rokotteiden jälkeen”. Tämä onkin ainoa mainita Omakannassa koronarokotushaitasta.

diagnoosit koronarokotteen jälkeen

Lääkärit kieltävät rokotehaitan mahdollisuuden

Sairaalassa ollessani osastonlääkärit ovat aina kieltäneet suoralta kädeltä rokotehaitan mahdollisuuden. Teholla ja tehovalvonnassa asiaan suhtaudutaan neutraalimmin ja testejä tehdään paljon, mutta sielläkään ei myönnetä rokotehaittoja.

Ensimmäisellä sairaalareissullani elokuussa 2021 sydänlääkärit kuitenkin tutkivat sydämeni, koska kerroin saaneeni rokotehaitan. Tuolloin oli tiedossa koronarokotteesta aiheutuneen sydänvaivoja.

Olen käynyt useasti terveyskeskuslääkärillä, ja hän on tehnyt paljon kokeita ja tutkinut minua, mutta hänkään ei ota kantaa rokotehaittoihin.

Fysioterapiassa tein 6 minuutin kävelytestin, jossa jaksoin kävellä 325 m. Viitearvo 60-vuotiaalle on 572 m, itse olen 57-vuotias.

Lääkäri kirjasi Omakantaan:

omakanta

Nukahtamisvaikeudet ja väsymys haittaavat työntekoa

Unen tarpeeni on lisääntynyt huomattavasti. Ennen rokotehaittoja nukuin usein lyhyitä unia, nyt joudun nukkumaan paljon. Aikaisemmin nukahtaminen oli minulle helppoa, mutta nyt unenpäästä on vaikea saada kiinni. Välillä menee aamuun asti, ennen kuin nukahdan.

Unettoman yön jälkeen päivän työt on siirrettävä myöhempään ja puhelin laitettava äänettömälle, jotta saan nukuttua tarpeeksi. Tämä hankaloittaa työn tekemistä huomattavasti.

Suonenvetoja ja lihaskramppeja on usein, ja ne voivat olla hyvin voimakkaita. Välillä nukkuessani pohkeeseen iskee voimakas lihaskramppi ja aamulla on vaikea kävellä. Kipu pohkeessa voi jatkua useamman päivän. Usein pelkkä huono asento saa jonkun lihaksen kramppiin ja sormet voivat mennä aika outoon asentoon.

Muisti ei ennallaan

Muistin heikkeneminen alkoi toisen koronarokotuksen jälkeen loppuvuodesta 2021, en muista ihan tarkkaa alkamisajankohtaa. Unohtelen jatkuvasti asioita ja ihmisten nimiä.

Puhuessa unohdan jatkuvasti, mitä minun piti sanoa tai asioiden nimiä. Lukemisen ymmärtäminen on vaikeaa. Joskus on myös vaikea puhua, kun olen niin väsyksissä, että puhe tuntuu kangertelevan. Muistitestissä poikkeamat olivat lieväasteisia.

Aivosumua ei ole ollut ennen toista rokotusta, ja nyt myös ajattelu on välillä vaikeaa.

Heikki koronarokotteen jälkeen

Tinnitusta ja kuulon heikentyminen

Toisen koronarokotuksen jälkeen olen saanut voimakkaan tinnituksen. Välillä vinkuminen on niin voimakasta, että se häiritsee normaalia olemista, ajoittain äänet lievenevät.

Kuulotutkimuksessa korvani vinkuivat niin paljon, että oli vaikea saada selvää, vinkuivatko korvat vai kuulinko piippauksen. Jotkut kuuloalueet olivat heikentyneet jo ennen rokotuksia, mutta eivät näin paljon.

Vatsa löysällä ja jatkuva nuha ja yskä

Toisen koronarokotuksen jälkeen minulla on ollut usein ripulia. Se haittaa välillä todella paljon normaalia elämää.

Ulkona syödessäni minun täytyy aina varmistaa, että lähettyvillä on vessa. Syömisen jälkeen joudun odottamaan vähintään puoli tuntia tai mieluummin tunnin, ennen kuin poistun vessan lähettyviltä.

Vatsaoireet olen saanut paremmaksi havupuu-uutejuomaa käyttämällä. Normaaliksi vatsan toiminta ei tule, mutta kuitenkin sen verran paremmaksi, että tulen sen kanssa toimeen.

Toisen koronarokotuksen jälkeen nuha on ollut jatkuvaa, etenkin talvella ja aina kun teen jotakin fyysistä, vaikka vain kävisin pienellä kävelyllä.  Yskä oli jatkuvaa kevääseen 2022 asti. Edelleenkin yskää on usein, mutta enää ei niin paljon.

Vanhat vaivat palaavat, näkökyky heittelee, flunssaa usein

Oikea olkapää kipeytyi talvella 2021–22 niin voimakkaasti, etten ole pystynyt käyttämään kättä normaalisti.

Olen satuttanut oikean olkapääni vuonna 2006, mutta se on parantunut täydellisesti. Nyt samat vaivat ovat palanneet yhtä voimakkaina kuin aiemmin. Tällä hetkellä olkapää on taas paremmassa kunnossa, mutta liikeradat ovat edelleenkin rajoittuneita.

Myös vasemman käden pikkusormi ja molempien käsien kämmenet kipeytyivät vuorotellen ja käsien käyttäminen oli hankalaa. Tämän vaiva on jo parempi, mutta palautuu ajoittain.

Niska on aiempaa enemmän ja useammin kipeä.

Myös näkökykyni vaihtelee ajoittain. Joskus en tahdo nähdä selkeästi omilla silmälaseillani ja meinaan hommata uudet lasit. Sitten taas näkö parantuu ja näen silmälaseillani lähes normaalisti.

Oman havaintoni mukaan rokotehaitat tuovat esiin aiempaa oireilua, ja usein oireet tulevat aiempaa voimakkaampina. Vastustuskykyni on myös selkeästi laskenut. Nyt tulee flunssaa ja muita tauteja aikaisempaa useammin ja voimakkaammin oirein.

Alhainen verenpaine ja sydänvaivoja

Verenpaineeni on usein alhaalla ja verenpainemittari ilmoittaa ajoittain rytmihäiriöistä. Minulla on myös pieniä sydänvaivoja, tosin niitä on ollut jo ennen koronarokotusta. Sydänvaivat kuitenkin lisääntyvät huonon jakson aikana.  Viime aikoina verenpainemittari on ilmoittanut rytmihäiriöistä usein ja tuntemukset ovat olleet voimakkaita.

Välillä verenpaineeni laskee hyvinkin alas. Yläpaine voi olla esimerkiksi 65, alapaine neljässäkymmenessä ja leposyke voi nousta 110–120:een. Verenpaineen ollessa normaali syke voi olla koholla 90:ssä.

Uupumiskohtaukset vievät kaikki voimat

Ensimmäisen sairaalareissun jälkeen jouduin vähentämään reilusti töitä, vähään aikaan en tehnyt mitään.

Kun taas aloitin työt, jouduin usein kotiin ajaessani pysähtymään huoltoaseman tai kaupan pihalle nukkumaan, jotta jaksaisin ajaa kotiin asti – vaikka tein vajaita työpäiviä ja -viikkoja.   

Välillä olin niin väsynyt, etten jaksanut kävellä autosta sisälle vaan jäin nukkumaan autoon kotipihalle.

Yleensä nukuin noin kaksi tuntia, ennen kuin jaksoin jatkaa matkaa. Kerran nukuin kaupan pihassa niin kauan, että akku ehti tyhjentyä unohdettuani valot päälle.  

rokotehaittoja saaneiden tukiryhmä
Rokotahaittoja saaneiden tukiryhmä: info.krh@murena.io.

Nykyään jaksan ajaa kotiin asti ja nukun vasta kotona, joskus ruoka- tai kirjoituspöydän ääressä ja toisinaan sohvalla. Kun teen töitä puoli päivää, minun pitää lähes aina nukkua toiset puoli päivää.

Eniten normaalia arkea haittaavat voimakas jatkuva väsymys sekä se, etten pysty juurikaan tekemään fyysistä rasitusta vaativia töitä. Väsymys voi iskeä nopeasti ja hengästyn pienestäkin rasituksesta. Rasituksessa saan rintakipuja ja rintaa alkaa puristaa. 

Kun väsymys iskee, on vaikea edes kävellä. Näiden tuntemusten vuoksi joudun kävelemään etukenossa, koska normaali kävely on lähes mahdotonta.

Olen alkanut tehdä enemmän kotitoimistossa tehtäviä töitä. Vielä 1,5 vuotta rokotehaitan saamisen jälkeen teen vajaita työviikkoja ja välillä joudun pitämään useita lepopäiviä. En pysty edelleenkään tekemään kokoaikaista työtä.


Olen ollut avoin saamistani rokotehaitoista sosiaalisessa mediassa. TikTokista on poistettu videoitani ja monet rokotelobbarit kuten Lasse Lehtonen ovat blokanneet minut. Kommenttejani iltapäivälehtien kommenttiosioissa on jätetty julkaisematta ja kirjoituksiani on poistettu Facebookista. Twitter ei enää sensuroi.

Eurostat joulukuu 2022 – Islannin ylikuolleisuus 43.1%, Suomessa 21.1%
https://injektiopiikki.com/2023/02/22/eurostat-joulukuu-2022-islannin-ylikuolleisuus-43-1-suomessa-21-1/
Hoitokooste koronarokotteiden haittoihin
https://mkrsuomi.fi/hoitokooste-koronarokotteiden-haittoihin/
Lue Saksan tilanteesta

Yli 333 000 Saksan kansalaista on ilmoittanut terveysongelmista koronainjektion jälkeen. Yksi heistä on 20-vuotias Alina Adams, joka ei enää selviä arjesta ilman pyörätuolia. (saksaksi) https://www.welt.de/wirtschaft/plus243843025/Corona-Impfschaeden-Danach-war-fuer-mich-klar-dass-ich-klagen-will.html

Lääkäri, tutustu rokotehaittojen hoitoon:

https://covid19criticalcare.com/treatment-protocols/i-recover/ 
https://www.truthforhealth.org/vaccine-injury-resources/
https://www.truthforhealth.org/wp-content/uploads/2022/05/2022-VaccineInjuryTreatmentGuide_4-29-22-FINAL-1.pdf
https://absolutehealingseries.com/
https://worldcouncilforhealth.org/resources/spike-protein-detox-guide/

Lue myös: