New York Post

NEW YORK POST: Meitä johdettiin harhaan – 10 valhetta

New York Post on arvostettu amerikkalainen sanomalehti. Se on kolmanneksitoista vanhin Yhdysvalloissa julkaistava sanomalehti ja vanhin niistä, jotka ovat ilmestyneet jatkuvasti päivittäin.

Alla otteita New York Postissa 27.2.2023 julkaistusta artikkelista ”10 myths told by COVID experts — and now debunked” (Korona-asiantuntijoiden kertomat 10 myyttiä – nyt kumottu)

#1 Luonnollinen immuniteetti tarjoaa heikon suojan

Tiedelehti Lancetin tutkimuksessa tarkasteltiin 19 maassa tehtyä 65:tä kattavaa tutkimusta luontaisesta immuniteetistä. Luonnollinen immuniteetti tarjoaa vähimmillään rokotteita vastaavan suojan. Tieteelliset tiedot tästä olivat olemassa KOKO AJAN. Jopa 160 tutkimusta on tullut vastaavaan tulokseen, mutta Facebook sensuroi nämä ”vääränä tietona”.

Koronapotilaita hoitaneet lääkärit havaitsivat myös, että tartunnasta toipuneet olivat suojassa vakavalta taudilta. Useimmilla amerikkalaisilla, jotka erotettiin työstään koronarokotuksen puuttumisen takia, oli neutraloivia vasta-aineita, joita hallitus ei tunnustanut.

#2 Maskien käyttö ehkäisee koronatartuntoja

Cochranen kansainvälisen tutkijoiden verkoston julkaiseman Oxfordin yliopiston satunnaistetun tutkimuksen mukaan maskeilla ei ole ehkäisevää vaikutusta.

#3 Koulujen sulkeminen vähentää koronan leviämistä

Eurooppalaiset tutkimukset osoittavat myytin vääräksi.

#4 Rokotteen aiheuttama sydänlihastulehdus on harvinaisempi kuin tartunnan aiheuttama

Sydänlihastulehdus on 6–28 kertaa yleisempi koronarokotteen jälkeen. Kymmenettuhannet nuoret ja lapset saivat luultavasti sydänlihastulehduksen rokotteesta, jota he eivät olisi edes tarvinneet.

#5 Nuoret hyötyvät tehosterokotteesta

Koskaan ei ole ollut näyttöä siitä, että koronarokotteet alentaisivat koronakuolleisuutta nuorilla terveillä ihmisillä.

#6 Rokotevelvoitteet lisäsivät rokottautuneiden määrää

Velvoitteet (kuten 48a) perustuivat teoriaan, jonka mukaan rokotukset vähentävät tartuntoja – käsitykseen, joka on myöhemmin osoittautunut vääräksi. George Masonin ylipiston tuoreessa tutkimuksessa kerrotaan miten rokottautumismääräykset yhdeksässä suurimmassa yhdysvaltalaisessa kaupungissa eivät vaikuttaneet millään tapaa rokotusmääriin eikä tartuntalukuihin.

#7 Wuhanin laboratoriosta peräisin oleva virus on salaliittoteoria

Google myönsi tukahduttaneensa termillä ”laboratoriovuoto” tehtyjä hakuja pandemian aikana. Todisteet viittaavat siihen, että vuoto on peräisin laboratoriosta.

#8 On tärkeää saada toinen rokote 3 tai 4 viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen

Jo keväällä 2021 oli tiedossa, että kolmen kuukauden antoväli vähentää immunologisten haittojen mahdollisuutta ja lisää paremmin immuniteettia.

#9 Varianttirokotetta koskevat tiedot olivat kristallin kirkkaita

Amerikkalainen terveyspolitiikan asiantuntija tri Ashish Jha on kertonut, että varianttirokote hyväksyttiin käyttämällä tietoja, jotka saatiin kahdeksasta koe-eläimenä käytetystä hiirestä. Tutkimuksen mukaan nuorille ei pitäisi antaa varianttirokotetta. Moni lapsi olisi säästynyt sydänlihastulehdukselta.

#10 Yksi viidestä saa long covidin

Iso Britanniassa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että vain 3 %:lla koronapotilaista oli 12 viikkoa kestäviä jälkioireita. On yleistä, että taudin jälkeen voi huonosti ja on väsynyt. Varsinkin, kun on taudin aikana ollut passiivinen ja syönyt huonosti. Näiden tapausten kutsuminen long covidiksi on virheellistä.

Vääriä tietoja ei ole korjattu

Hämmästyttävintä kaikessa on, että viranomaiset eivät ole koskaan pyytäneet anteeksi sitä, että he ovat pitäneet kiinni suosituksistaan senkin jälkeen, kun on todettu, että he olivat väärässä – kuten monet tutkimukset osoittavat. Anteeksipyyntö olisi paikallaan niiltä, jotka johtivat meitä harhaan. Se olisi ensimmäinen askel luottamuksen palauttamiseksi terveysviranomaisiin.

Artikkelin kirjoittaja MD, MPH Marty Makary on Johns Hopkinsin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan professori ja The Price We Pay -kirjan kirjoittaja.

Kiitos Antti Launoselle artikkelin käännöksestä ja asiallisesta videosta.

Lue myös: