JOUKKUEPELI

Lääkäri Mikael Kivivuoren puhe WWD 10 -mielenosoitukseen

JOUKKUPELILLÄ SE ONNISTUU!

Oikein mukavaa lauantaita kaikille!
Olen parhaillaan kipeänä ja minusta ei lähde ääntä lainkaan, joten tämän puheeni lukee  World Wide Demonstration 10 Suomen -järjestämistiimin valitsema vapaaehtoinen.

Miksi valitsin puheen teemaksi joukkuepelin?

MEILLÄHÄN OLISI PALJON MUITAKIN TÄRKEITÄ AIHEITA, kuten esimerkiksi

– geeniteknologisten koronainjektioiden aiheuttama massiivinen globaali ylikuolleisuuspandemia
– kaikki keinot joilla pyritään ihmiskunta saamaan orjuuteen kuten digitaaliset identiteetit ja lompakot
– maataloutemme ja sitä kautta ruoantuotannon, kriisikestävyyden ja omavaraisuuden alasajo
– Koko Suomen taloudellinen, sosiaalinen, moraalinen ja psykologinen masinoitu alasajo
– Sodasta ja sotapropagandasta seonneet ihmiset, jotka haluavat vain lisää sotaa, jopa Suomeen
– korruptoitunut maamme johto, joka ottaa käskynsä ulkomailta ja on suostunut tuhoamaan suomalaiset
– rikollinen valtaeliitin ”media”, joka valheillaan ohjaa ihmisiä toisiaan vastaan ja koko ihmiskunnan tuhoon
– ja pahimpana ongelmana kaikista: ihmiskunnan enemmistö nukkuu Ruususen unta, eikä tee mitään

Ja viimeisimmästä aihevaihtoehdosta pääsemme suoraan siihen,
miksi Joukkuepeli on nyt, tässä hetkessä ja maailman tilanteessa, tärkein näistä kaikista:

– Muutokseen vaaditaan aina kipinä ja se voi lähteä yhdestä ihmisestä. Mutta kipinä ei koskaan etene kaiken vanhan ja mädän polttavaksi liekiksi ja kaiken uuden ja hyvän tilalle rakentavaksi liekkimereksi, ilman ihmismassojen panosta. Eli joukkuepeli on avain-sana.

VETERAANIT JA LEIJONATKIN PELASIVAT JOUKKUEENA

(selostusta) Myllys torjuu vaikean vedon, kiekko menee kulmaan mihin Jutila menee vääntämään, Helminen syöttää kiekon keskialueelle, Koivu ottaa kiekon, syöttää Lehtiselle, tämä kuljettaa, takaisin Koivulle, Peltoselle ja Peltonen tekee maalin!!!!

Verrataanpa nykytilannettamme Suomen kahteen aiempaan suureen menestykseen taistelutilanteessa:
Torjuntavoitto ja koko kansakuntamme eloonjäämisen varmistaminen Talvi- ja Jatkosodassa vuosina 1939-1944 sekä ensimmäinen Jääkiekon Maailmanmestaruutemme MM-kisoissa vuonna 1995 olivat upeita saavutuksia historiassamme ja antavat voimaa ja esimerkkiä tähän ja kaikkiin tulevaisuuden hetkiimme.
Esivanhempamme sodassa ja Kiekkoleijonamme jäällä eivät pärjänneet tuurilla, vaan siihen on syynsä.

Myönnetään se siis heti: meille suomalaisille sopii joukkuepeli!

Me olemme hyviä joukkuepelissä, se on tuttua ja ominaista meille, ja olemme saaneet sillä loistavia tuloksia aikaiseksi. Me olemme yksilöitä, jotka emme halua nousta parrasvaloihin, mutta sitäkin enemmän teemme töitä yhteiseksi hyväksi kulissien takana. Me suomalaiset pystymme hyvän joukkuepelin ansiosta kaatamaan itseämme moninkertaisesti suurempiakin vastustajia ja selviytymään haasteista, jotka olisivat muille täysin mahdottomia. Joukkuepeli on meidän Daavidimme linko, jolla Goljatkin kaatuu.
Vastustaja on pelkkää ahneutta, rahaa ja valheita – me olemme rakkautta, lämpöä, ihmisiä, rauhaa, ymmärrystä, empatiaa, viisautta, toisista välittämistä, me olemme ihmisiä ja ansaitsemme hyvää.

HAASTE JOKAISELLE SUOMALAISELLE: NYT JOUKKUEPELI KÄYNTIIN!

Haastan siis jokaisen suomalaisen tekemään säännöllisesti jotain hyvää kaikkien meidän yhteiseksi hyväksi, kunnes nämä demoniset voimat ovat hävinneet pysyvästi ja Suomesta on taas rakentunut yhteiskunta joka on jokaiselle aidosti hyvä, reilu ja mukava paikka elää.
On se sitten mitä tahansa, tee se omalla tavallasi, tee niitä asioita jotka juuri sinua kiinnostavat, joissa juuri sinä olet hyvä ja joista mahdollisimman moni hyötyisi. Muodosta tiimejä ja verkostoja eri osaajista, tarjoa osaamistasi muille, joka paikkaan, kehitä itseäsi – kuka tahansa meistä voi oppia lähes mitä tahansa, nyt on sinun aikasi kasvaa ja kehittyä, ylittää itsesi – Kenenkään ei tarvitse olla kaiken taitaja, riittää, että joukkueessa yksi osaa yhden asian ja toinen taas toisen asian, jokainen omien vahvuuksiensa mukaan, kuin tulitikut, yhdessä olemme vahvoja.  

Ja sitten TÄRKEÄ viesti luterilaisen työmoraalin omaavalle Suomen kansalle:

MUISTA TASAPAINOTTAA TYÖ JA LEPO

– jos olet vastuunkannosta ylirasittunut, lepää ja paranna itsesi ja anna muille vastuuta ja tilaa toimia, sillä vain sitä kautta saadaan muitakin mukaan peliin ja sinulle lisää voimia ja energiaa
– jos taas olet mielestäsi lepäillyt jo aivan liikaa ja palat halusta tehdä jotain, muttet tiedä mitä, tarjoa itseäsi ja työpanostasi kaikkialle, kokeile rohkeasti kaikkea ja varmasti löytyy sinunkin paikkasi maailmassa
– Jääkiekosta on hyvä ottaa mallia: pelaa vaihtosi täysillä kentällä, sitten käy vaihdossa lepäämässä ja sitten tule taas virtaa täynnä kentälle pelaamaan jne – eli vähintään yksi ketju on aina toiminnassa
– Muista aina myös nauttia tekemisestäsi – vain polku jota on mukava taivaltaa, tulee taivalletuksi
– Vain sinä itse tiedät mikä on sinulle parasta: pyri luomaan arkirutiini jossa on työtä, huvia ja lepoa sopivassa tasapainossa
– Ulkoisen työn rinnalla Sisäinen työ eli itsemme kehittäminen on myös tärkeää meille jokaiselle.
Sillä jos emme kehity yksilöinä, tulemme aina uudestaan ja uudestaan ajautumaan ihmiskuntana ja maana samanlaisiin ongelmiin joissa olemme nytkin, kuten riitoihin, väärinkäsityksiin, sotiin ja korruptioon.

HOIDETAAN YHDESSÄ KIPINÄVUOROMME JA ASIAT ALKAVAT SUTTAANTUA

Armeijassa meillä oli kipinävuoro, eli yksi kerrallaan meistä metsäleirillä ryhmämme teltassa nukkuneista varusmiehistä nousi öisin tunniksi lämmittämään kamiinaa, jotta kaikki pystyivät nukkumaan yön jäätymättä. Herääminen keskellä yötä ei ollut kivaa, mutta koska jokainen hoiti velvollisuutensa, työkuorma ei käynyt kenellekään kohtuuttomaksi.  Nykymaailmassa tuntuu olevan niin, että koska kaikki eivät ole syystä tai toisesta hoitaneet omaa pientä siivuaan yhteisestä työstä eli ns. kipinävuorosta, ne harvat aktiivit, joista tämänkin mielenosoituksen aktiiviset osallistujat ovat hyvä esimerkki, ovat joutuneet puurtamaan yli omien rajojen, väsähtävät ylitöihin ja kohta kaikki nukumme kylmässä teltassa.

Asiat muuttuvat tekemällä – vetoan jokaiseen suomalaiseen, innosta kaikki läheisesi tekemään jotain yhteistä hyvää – nyt on se historiallinen hetki jolloin se on kaikkein tärkeintä ja pienistäkin hyvistä teoista nyt syntyy massiiviset hyvän virrat tulevaisuudessa, mistä kaikki pääsevät nauttimaan.

Nähdään siis kentällä tekemisen merkeissä – on haaste mikä vaan, joukkuepelillä se onnistuu!

Parhain Terveisin

Mikael Kivivuori

Lääkäri, MKR Yhteistyöverkoston perustaja ja samanlainen kansalainen kuin kaikki muutkin

P.S. Jos haluat jakaa tätä puhetta, puhe löytyy kirjoitettuna osoitteesta https://mkrsuomi.fi/joukkuepeli

Kiitos kaikille ja oikein mukavaa miekkaria!!!

Lue myös: