TUNNELI-SKANDAALI – Estivätkö Vapan veljekset vahingossa Suomi-Venäjä-sodan?

Kolumni / Uutinen Suomesta 12.5.2023 – Vapaasti julkaistavissa

TUNNELI-SKANDAALI:  – ESTIVÄTKÖ VAPAN VELJEKSET VAHINGOSSA SUOMI-VENÄJÄ-SODAN?

Urheilijaveljekset Marko ja Mikko Vapa pidätettiin 14.4.2023 maanpetoksesta epäiltynä. Tapauksesta tekee poikkeuksellisen poliisien salailu ja yhtäläisyydet totalitaaristen valtioiden oikeuslaitoksen kanssa. Huhujen mukaan syytetyt saavat tutkintavankeudessa soittaa vain yhden puhelun viikossa, eikä asianajajia ole saatavilla. Tilanne on oikeusvaltion kannalta sietämätön, mutta skandaali avaa myös uusia näkökulmia.

KAKSI MAHDOLLISTA SYYTÄ PIDÄTYKSIIN

1. Marko ja Mikko Vapa olivat ehdokkaina eduskuntavaaleissa. He tutkivat epäiltyä suomalaista vaalivilppitapausta, jossa katosi 156 000 ääntä.

2. Vapan veljekset kuuluvat myös amatööritutkijoiden verkostoon, joka kartoittaa kansainvälisen rikolliseliitin ihmis- ja huumekauppaan käyttämiä tunneleita.

Muita vaalivilppiä tutkivia henkilöitä ei ole pidätetty, joten todennäköisin syy pidätyksiin ovat Tunnelisota-videot, joista Vapan veljekset on tunnettu jo vuosia.

Suomen poliisin johto voi tietysti olla mukana salakuljetusrikoksissa ja suojella bisneksiään peittelyllä, kuten ex-poliisipäällikkö Jari Aarnion skandaali osoitti. Silti Vapan veljesten pidätysten ajankohta, juuri Suomen NATO:on liittymisen jälkeen, viittaa toiseen syyhyn.

”SUOMI TIETÄÄ, ETTÄ VENÄLÄISET TIETÄVÄT”

Suurvalloilla, kuten Yhdysvalloilla, Venäjällä ja Kiinalla, on tiedustelujärjestelmänsä, jotka vakoilevat muiden maiden puolustus- ja hyökkäysjärjestelmiä. Suomen naapuri Venäjä tietää varmasti kaikki Suomen tunnelit ja maanalaiset suojapaikat monta kertaa tarkemmin kuin Vapan veljesten harrastelijamaisissa YouTube-videoissa kerrottiin. Koska Vapan veljekset eivät esittäneet ’Naton viholliselle’ mitään uutta tietoa ja johtajamme tietävät sen, miksi maanpetostutkinta ja salailu?

Suuri johtopäätös on: Vapan veljesten tunneliskandaalin takia nyt myös suomalaiset tietävät, että Venäjä tietää kaikki maanalaiset piilopaikkamme ja tunnelimme. Vaikka Venäjä tiesi ne jo ennestään, paljastus on saattanut tulla shokkina jopa sotaa kannattaville poliitikoille. Ja näiden tunnelipaljastusten seurauksena nyt useimmat Suomessa alkavat ymmärtää, että mahdollisessa sodassa Venäjän kanssa ei olisi MITÄÄN piilopaikkaa pommeilta.

Ja jos kovan pelin pelaaminen NATO:n rintamana Venäjän kanssa on pois vaihtoehdoista Suomen totaalisen tuhoutumisen takia sodan sattuessa, ei edes maailman paras propaganda saisi suomalaisia nyt sotaan. Ja tämän ”kansan heräämisen” looginen loppuaskel on se, että Suomi palaa rauhanneuvottelumaaksi, missä sen suurin osaaminen ja kokemus piilee.

RAUHA TARVITSEE IHMISTEN TOIMIA

– Käynnistivätkö veljekset Marko ja Mikko Vapa sattumalta positiivisen tapahtumasarjan, joka voi estää Suomen ja Venäjän sodan ja mahdollisesti jopa suuremman ydinsodan Idän ja Lännen välillä?

– Mitä Suomen virkamiehet tekevät – jatkavatko he normaalien kansalaisten pidättämistä vai aloittavatko rauhanneuvottelut?

Jotkut ihmiset tienaavat sodilla rahaa ja lahjovat virkamiehiä ja poliitikkoja epäröimättä. Ja nyt myös globaalin talousromahduksen uhka nostaa panokset niin korkealle, että rauhaa ei tule helposti.

Viimeinen kysymys on siis: Mitä SINÄ aiot tehdä?
– Sinä äänestät teoillasi – Globaalin rauhanliikkeen avulla kaikki on mahdollista!

Rauhan ja rakkauden puolesta

Mikael Kivivuori

Globaalien ongelmien tutkija, lääkäri ja rauhanaktivisti
MKR – Moniammatillinen Kriisien Ratkaisuryhmä
www.mkrsuomi.fi
info@mkrsuomi.fi    

P.S. World Wide Demonstration (WWD) 12 -mielenosoitus järjestetään 20.5.2023 teemalla ”Rauhan ja vapauden puolesta” ympäri maailmaa ja kaikki ovat tervetulleita mukaan!

P.P.S. Tänä viikonloppuna 13.5.2023 Helsingissä, Tampereella ja Oulussa järjestetään mielenosoitus Vapan veljesten ihmisoikeuksien puolesta – vähintä mitä voimme tehdä on järjestää heille asianajajat ja reilu oikeudenkäynti – Pyydämme myös ihmisiä ympäri maailmaa tukemaan heitä!

Marko Vapa
Mikko Vapa

Lue myös: