Ekstra Bladet pahoittelee ylhäältä päin johdettua uutisointiaan

Tanskalaislehti EKSTRA BLADET herättelee muita medioita: OLEMME EPÄONNISTUNEET UUTISOINNISSA

Ekstra Bladet, yksi Tanskan suurimmista sanomalehdistä, pyytää anteeksi koronauutisointiaan. He kertovat kuunnelleensa hallitusta kyseenalaistamatta tietoja. Nyt he ovat pyytäneet vääristynyttä uutisointia anteeksi. Alla anteeksipyyntö suomeksi:

ME OLEMME EPÄONNISTUNEET

Lähes kahden vuoden ajan me – lehdistö ja kansalaiset – olemme seuranneet lähes hypnotisoituneina viranomaisten päivittäisiä koronalukuja. Olemme tuijottaneet lukuheilurin heilahteluja koronaan sairastuneista, sairaalahoitoon joutuneista ja kuolleista ihmisistä.

Asiantuntijat, poliitikot ja viranomaiset ovat selittäneet meille heilurin pienimpienkin liikkeiden merkityksen ja varoittaneet meitä jatkuvasti sänkyjemme alla uinuvasta koronahirviöstä. Hirviöstä, joka vain odottaa nukahtamistamme, jotta se voisi iskeä yön pimeydessä. Jatkuva henkinen valppaus on kuluttanut valtavasti meitä kaikkia. Siksi myös meidän – lehdistön – on arvioitava omia ponnistelujamme. Ja me olemme epäonnistuneet.

Emme ole olleet tarpeeksi valppaina vahtimassa, kun viranomaisilta on vaadittu vastausta siihen, mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa, että koronaa sairastavia ihmisiä joutuu sairaalahoitoon, mutta ei koronan takia. Koska niillä on suuri ero. Suuri ero. Viralliset luvut sairaalahoidossa olevien ihmisten määrästä ovat olleet tarkalleen ottaen 27 % suuremmat kuin todelliset luvut siitä, kuinka monta ihmistä on sairaalassa pelkästään koronasta johtuen. Sen tiedämme vasta nyt.

Viranomaiset ovat ensisijaisesti vastuussa oikeasta, täsmällisestä ja rehellisestä tiedottamisesta kansalaisille. Luvut siitä, kuinka monta ihmistä on sairaana ja kuollut koronasta johtuen, olisi ilmeisistä syistä pitänyt julkaista jo kauan sitten, jotta meillä olisi mahdollisimman selkeä kuva sängyn alla olevasta hirviöstä.

Kaiken kaikkiaan viranomaisten ja poliitikkojen viestintä kansalaisille tässä historiallisessa kriisissä jättää paljon toivomisen varaa. Siksi he makaavat niin kuin petaavat, kun osa kansalaisista menettää luottamuksensa heihin.

Toinen esimerkki: rokotteita kutsutaan jatkuvasti ‘superaseiksemme’. Ja sairaaloitamme kutsutaan ’supersairaaloiksi’. Siitä huolimatta, että lähes koko väestö on varustettu superaseella, näihin sairaaloihin kohdistuu ilmeisesti suurin mahdollinen paine. Jopa lapsia rokotetaan valtavasti, mitä ei ole tehty naapurimaissamme.

Toisin sanoen tässä on jotain, joka ei ansaitse nimitystä ’super’. Se, onko tämä seurausta rokotteista, sairaaloista tai niiden yhdistelmästä, riippuu tulkitsijasta. Mutta tapa, jolla valtaa käyttävät viestivät kansalaisten kanssa, ei missään tapauksessa ansaitse nimitystä ’super’. Päinvastoin. 

Alkuperäinen artikkeli on luettavissa tästä:

https://ekstrabladet.dk/nyheder/lederen/vi-fejlede/9072013?s=09

Tilanne Suomessa:

Vastine HS:n artikkeliin jossa oli valheellista tietoa koronarokotteista
https://pelastetaansuomenlapset.fi/valtamedian-rokotetiedotus-on-valheellista-vertaa-helsingin-sanomien-artikkelia-ja-sensuroitua-vastinetta/

Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt
Valtamedialle 5 miljoonaa euroa koronatukea
https://valtioneuvosto.fi/hanke?tunnus=LVM040:00/2020

Valtamedialle 7,5 miljoonaa euroa koronatukea
https://www.traficom.fi/fi/ajankohtaista/journalismin-edistamiseen-myonnetaan-koronatukea-75-miljoonaa-euroa

Iltasanomat 2.12 2020: ”Jopa 20-30 vuotiaita kuollut Suomessa koronaan”. THL:n tilastoista selviää, ettei Suomessa ollut yhtään 20-30 vuotiaita koronakuolleita. Kuka valehteli ja miksi?
https://youtu.be/TYfufUsAIW0

Sanoma Median head of business control B to B työskenteli 15 vuotta Pfizerilla. Voiko hän olla puolueeton??
https://www.linkedin.com/in/anu-lindstr%C3%B6m-750b3a48/?originalSubdomain=fi

Tilanne Brittein saarilla:

Kansallinen tilastokeskus myöntää, että vain 6000 ihmistä kuoli Covid-19-tautiin Englannissa ja Walesissa helmikuun 2020 ja joulukuun 2021 välisenä aikana.
https://dailyexpose.uk/2022/01/20/ons-admits-just-6k-covid-deaths-since-feb-20/

Dr. John Campbell avaa koronakuolematilastoja ja korjaa median vääristämää kuvaa tilanteesta
https://youtu.be/9UHvwWWcjYw

Lue myös: