USKALTAUTUUKO PROFESSORI JUHANI KNUUTI JULKISEEN TIEDEDEBATTIIN? – RIIPPUMATON KORONAKRIISIN ASIANTUNTIJARYHMÄ MKR HAASTAA KRITISOIJANSA

MKR Tiedote 26.11.2021

Lääketieteen professori Juhani Knuuti on tullut tunnetuksi kritisoidessaan sitä sun tätä julkisuudessa, useimmiten asioita, jotka vähentäisivät lääketeollisuuden miljardivoittoja.

Moniammatillinen Koronakriisin Ratkaisuryhmä MKR taas toimii vapaaehtoistyönä ja riippumattomana lääketeollisuudesta ja korruptiosta uskaltaa olla tarvittaessa eri mieltä virallistenkin asiantuntijoiden kanssa.

Nyt professori Knuuti on ilmestynyt MKR:n Facebook-sivuille haukkumaan, ettei suosittele ”paikkaa MKR Suomi” sekä lisäksi rohkeilla väitteillä: ”Disinformaatiota. Ei asiantuntijoita eikä asiallista tietoa.”

MKR:n viimeaikaiset julkaisut ovat mm. suomennoksia maailman suurimpien tiedelehtien kuten Lancetin ja British Medical Journalin julkaisemista tutkimuksista. Saivatko nämä tiedepaljastukset arvostetun professorin laittamaan koko arvovaltansa peliin?

Toki MKR julkaisee moniammatillisena ryhmänä laajasti globaalia koronarikosta paljastavia artikkeleita esim. korruptioon, mediamanipulaatioon ja lakien ja ihmisoikeuksien rikkomiseen liittyen, mutta professori Knuutilta näiden kritisoiminen disinformaatioksi lääketieteen asiantuntijuudella näyttää hyvinkin erikoiselta ja rohkealta.

Nyt monen suomalaisen lääkärin mielenkiinto on herännyt – Miksi Knuuti hyökkäsi MKR:n kimppuun, miksi juuri nyt, onko hänellä perusteita sanomisilleen vai onko riippumaton MKR sittenkin ollut koko koronakriisin ajan oikeassa?

Ja mikä tärkeintä: uskaltaako professori Juhani Knuuti seisoa sanojensa takana?

JULKINEN HAASTE TIEDEDEBATTIIN:

Moniammatillinen Koronakriisin Ratkaisuryhmä MKR haastaa professori Juhani Knuutin julkiseen ja videoitavaan tiededebattiin. Debatti järjestetään molemmille osapuolille ja videokuvaukseen sopivassa paikassa mahdollisimman nopeasti.

Mukana on molemmille sopiva neutraali puheenvuorojen jakaja tai jakajapari. Debatissa pyritään pitämään rakentava ilmapiiri ja kuvauspaikalla ei ole yleisöä rauhallisuuden säilyttämiseksi. Knuutin ja MKR:n joukkueet voivat koostua 1-5 vapaasti valittavasta henkilöstä – määrä on kuitenkin ilmoitettava toiselle osapuolelle viikkoa ennen debattia. Voimme suostua myös 1 vs 1 -debattiin tasoituksen vuoksi vaikka professori Knuuti hyökkäsikin kritiikillään koko MKR:n monisataista asiantuntijajoukkoa vastaan. Debatissa molemmille osapuolille annetaan tarpeeksi aikaa kertoa tarkat perustelunsa kullekin näkemykselleen  jokaiseen keskustelun aiheeseen. Tiededebatti kestää 1-3 tuntia ja siinä voidaan pitää lyhyitä virkistystaukoja. MKR maksaa professori Knuutille tämän matkakulut ja järjestää tarvittaessa kuvauspaikan kalustoineen.

MKR on valmis tulemaan tarvittaessa vastaan tiededebatin järjestämistavoissa, jos niistä jokin estäisi debatin. Yksityiskohdat sovitaan sähköpostitse, tarvittaessa puhelimitse.

Tämä Tiededebatti-haaste on lähetetty professori Juhani Knuutille sähköpostitse ja häneltä odotetaan myönteistä vastausta viikon sisällä eli 2.12.2021 mennessä. Tiedebatti pitää järjestää neljän viikon sisällä eli viimeistään 23.12.2021

Tiedotamme Tiededebatin järjestymisestä ja aikatauluista www.mkrsuomi.fi -sivustollamme.

Kyseessä on siis virallisen ja riippumattoman tieteen kaksintaistelu, mutta nyt aseiden sijasta tiedeargumenteilla – ja jos toinen osapuoli perääntyy, se merkitsee luovutusvoittoa.

Paras Voittakoon – Totuus ei pala tulessakaan

Tieteellisin Terveisin

MKR Tiimi

Moniammatillinen Koronakriisin Ratkaisuryhmä

info@mkrsuomi.fi

Lue myös: