”HALUUN VAAN SANOO ET…” – KORONAKRIITTISET TAITEILIJAT MICHAEL JACKSONIN JALANJÄLJILLÄ

Viranomaisten ristiriitaiset ja epätieteelliset toimet koronakriisissä ovat aiheuttaneet paljon ihmettelyä. Nyt osana Koronataide-kampanjaa on julkaistu Michael Jacksonia coveroiva laulu ”Haluun Vaan Sanoo Et…”.

Pop-tähti Michael Jackson oli tunnettu maailmaaparantavista kappaleistaan, joilla hän otti tiukasti kantaa Ihmiskunnan puolesta. Jacksonin kappaleesta They don’t care about us on nyt tehty versio koronakriisistä kertovilla sanoituksilla.

KUUNTELE laulu ”HALUUN VAAN SANOO ET…”:

LUOTTO VIRANOMAISTEN HYVÄNTAHTOISUUTEEN ON MENNYT

Kappaleen kertosäe kuvastaa niin taiteilijoiden kuin lukuisten suomalaisten tuntoja:  
”Haluun vaan sanoo et THL on pelkkää petosta,
Haluun vaan sanoo et ei ne meistä välitä”


Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos THL on koko ”koronakriisin” ajan antanut ristiriitaisia ja kyseenalaisia ohjeita kansalaisille. Ohjeet tuntuvat olevan osittain jopa ristiriidassa omien asiantuntijoidensa lausuntojen kanssa ja selkeää lähdettä, johon ohjeilla viitataan ei löydy kuin THL:n tai WHO:n omista tutkimuksista. Vaikka maailmalta tulee jatkuvasti uutta tietoa mm. Covid-19 rokotteiden haitallisuudesta, THL suosittelee edelleen kaikille yli 5 vuotta täyttäneille ”ilmaista piikkiä”. Nyt on osalla niin sanottuja riskiryhmäläisiä on menossa jo neljäs rokotekierros ja samalla haittojen määrä vain jatkaa kasvuaan sekä monimuotoistumistaan.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus FIMEA taas on täysin ruuhkautunut haittailmoitusten käsittelyssä ja osittain tästäkin syystä jopa vakavia lääkehaittoja jää ilmoittamatta kokonaan. Kymmenettuhannet rokotevaurioista kärsivät suomalaiset on jätetty täysin heitteille ja tätä kappale ”Haluun vaan sanoo et…” kritisoi erityisen vahvasti.

Koronakriisin jälkipyykkiä ja korruptioselvitystä ovat vaatineet monet.
– Ovatko Suomen kansalaisten vahvasti luottamat terveysinstituutiot toimineet parhaalla mahdollisella tavalla ja voiko näihin tahoihin enää luottaa lainkaan?
Vuodenvaihteen kuolintilastojen ja rokotevauriotilastojen häikäilemätön muokkaaminen paljastui olleen jo vuosia jatkunut käytäntö (Injektiopiikki.com -sivustolla lisää tietoa aiheesta). Vahvasti kaikessa päätöksenteossa tuntuu haisevan palaneenkäry ja korruptio! 

MKR:N KORONATAIDEKAMPANJA ROHKAISEE KAIKKIA MUKAAN

Moniammatillinen Koronakriisin Ratkaisuryhmä MKR haluaa kannustaa kaikkia taiteilijoita rohkeasti puhumaan taiteensa kautta koronakriisiin liittyvistä kummallisuuksista, tuskasta, vääryyksistä ja ihmisoikeuksien polkemisesta, jottei vastaavaa koskaan enää tapahtuisi.
Taiteen- ja kulttuurinkenttä on ollut hiljaa kaikesta mitä maailmalla tapahtuu, muutamaa hulluksileimattua poikkeusta lukuunottamatta, kuten kitaristi Eric Claptonin ulostulo rokotevaurioistaan.

Me MKR:n taide-, viihde- ja kulttuurityöryhmässä haluamme tuoda nyt esille mitä kaikkea niin sanotun pandemian aikana olemme kaikesta huolimatta tehneet. Nämä kaikki poikkitaiteelliset teokset tullaan julkaisemaan virtuaalisessa taidenäyttelyssä syksyllä 2022. Jos haluat oman korona-ajan taideteoksesi esille taidenäyttelyymme, voit lähettää siitä kuvailun ja kuvat tekijätietoineen sähköpostiin mkrtiedostot@gmail.com

Toivomme runsasta osallistumista, sillä jokainen voi tehdä taidetta!

Hyvää Kesää toivottaen

MKR Taide-, viihde- ja kulttuurityöryhmä
Moniammatillinen Koronakriisin Ratkaisuryhmä
www.mkrsuomi.fi

Lähteet: 

www.THL.fi

www.fimea.fi

www.mkrsuomi.fi

www.injektiopiikki.com

TÄMÄN TIEDOTTEEN voit jakaa linkistä:
https://mkrsuomi.fi/haluun-vaan-sanoo-et-koronakriittiset-taiteilijat-michael-jacksonin-jalanjaljilla/

Lue myös: