Materiaalit

OHJELMA

MA: Lasten ja nuorten hyvinvointi 

Lasten ja nuorten hyvinvointi on yksi tärkeimpiä asioita, joihin MKR haluaa olla vaikuttamassa. Haastamme sinut kuuntelemaan ympärilläsi olevia lapsia ja nuoria ja olemaan heille turvallinen aikuinen. Pienilläkin teoilla voi olla suuria vaikutuksia. Kuuntele mitä lapsilla ja nuorilla on mielessä. Voit halutessasi jakaa lasten ja nuorten esittämiä kysymyksiä ja ajatuksia some-kanavillemme. 

MKR Hyvinvointi – Lapset ja nuoret 1

TI: Hyvinvointia luonnosta 

Ihminen on osa ympäristöään. Luonnossa elimistö rauhoittuu ja palautuu, keskittymiskyky ja mielialat paranevat. Jo noin 15—20 minuuttia luonnossa oleskelua auttaa laskemaan verenpainetta. Lyhyempikin aika vähentää stressiä ja kohottaa mielialaa. Haastamme sinut luontoon. Ota kuva luonnosta ja jaa se some-kanavillamme käyttäen hästägejä #mkr ja #hyvinvointialuonnosta

KE: Stressin poisto tanssin avulla 

Tanssin avulla voit tuulettaa tunteita ja purkaa stressiä, vähentää masennuksen oireita, lisätä iloa elämään. Haastamme sinut stressinpurkutanssiin; keskity hetkeen ja musiikkiin ja anna tanssin viedä. Musiikki: Armin van Buuren, Great Spirit 

TO: Vertaistuki, Zoom 

Yksinäisyys ja erilaiset huolenaiheet ovat vallanneet mieliä kuluneen vuoden aikana. Tule alla olevasta linkistä Zoomiin tapaamaan etänä muita ihmisiä. Ideana on jutella ja olla toisillemme vertaistukena, aiheet vapaat. 

PE: Liikunnasta iloa, karate 

Liikunnalla on paljon positiivisia vaikutuksia terveyteen. Liikunnan harrastaminen parantaa unen laatua ja muistia sekä ongelmanratkaisukykyä. Liikunta vapauttaa endorfiinia ja myöskin parantaa immuniteettia. Minkälaisesta liikunnasta sinä pidät? Harrasta juuri sitä liikuntaa, mistä itse tykkäät. Liikunnan ei aina tarvitse olla äärimmilleen rasittavaa, mutta sydän- ja verenkiertoelimistölle on hyväksi, jos kuitenkin harrastat säännöllisesti liikuntaa, jossa hengästyt. 

Karatea voit kokeilla ja harjoitella näiden seuraavien linkkien kautta itse kotona. Voit ottaa myös  kuvaa liikuntasuorituksistasi ja jakaa näitä hetkiä some-kanavillamme käyttäen hästägejä #mkr ja #liikunnastailoa 

Etäalkeiskurssin 1. harjoitus ilmainen ja katsottavissa alhaalla bonusmateriaaleissa: 

Erilaisia ohjattuja kehonhuoltoharjoitteita kaikille ja seniori-ikäisille omia karateharjoitteita ilmaiseksi bonusmateriaaleissa: 

LA: Rentoutuminen 

Siirry tämän rentoutusvideon avulla viikonlopun rentoon fiilikseen. Heitä kaikki huolesi nurkkaan ja anna rentouden tunteen vallata koko kehosi ja mielesi. Nauti! 

SU: Lepopäivä 

Muista pyhittää aikaa myös rentoon oleiluun ja lepoon. Aina ei tarvitse suorittaa. Voit tänään kerrata viikon aiheita, mutta tärkeintä on muistaa levätä. 


KYSELYT

Kysely kaikille 1:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfbSPfyqOlSrfrMVhLFSmjHT6VixzsjPByT7XPBNVq05rYUsg/viewform?fbzx=-8812886505210927559

Kysely mukanaolijoille 1:
https://docs.google.com/forms/d/1TlI532CimGfpdNhtJjsZzWTIx6qPWi8TvxBR36H3rOY/edit

Kysely Ulkoilmatapahtumien turvallisuus 1:
https://docs.google.com/forms/d/19QwcWY2pSGzAzJRrwp2CjwC9eCi203NwAKkLOxkLgig/

VETOOMUKSET

MUKANAOLIJOILLE

MEDIALLE

ERITYISRYHMILLE